پروتئین تراپی مو یا پروتئین درمانی روشی برای موها محسوب می‌شود. همان گونه که می‌دانید پروتئین یکی از اجزای اصلی در بافت موهای شماست که نقش موثری در سلامت آن‌ ایجاد می‌کند. بنابراین کمبود پروتئین می‌تواند ظاهر ناخوشایندی برای موهای شما ایجاد می‌کند. اما پیش از هر چیز باید بدانید آیا موهایتان از کمبود پروتئین رنج می‌برد یا خیر.

البته تشخیص این موضوع کار چندان دشواری هم نیست. در ادامه این مطلب آموزشی به بررسی نشانه‌های کمبود پروتئین و همچنین پروتئین درمانی مو می‌پردازیم.

پروتئین تراپی مو چیست؟

همان گونه که قبلا هم اشاره کردیم، پروتئین کراتین بخش عمده تارهای مو را تشکیل می‌دهد. این پروتئین نقش عمده‌ای در سلامت و تقویت موها ایفا می‌کند. عدم مراقبت از موها و آسیب‌های ناشی از رنگ شدن‌های مکرر، آلودگی‌ها و مواردی از این دست می‌تواند منجر به تجزیه کراتین شود. در این صورت موهایتان بر اثر کمبود پروتئین از ظاهر ناخوشایندی برخوردار می‌شود.

شیوه زندگی و نوع رژیم غذایی نقش موثری در کمبود پروتئین دارند. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و غنی از پروتئین، امری ضروری برای رشد و تقویت موها به شمار می‌رود. در واقع عدم مصرف پروتئین کافی ممکن است منجر به ریزش موهایتان شود. در این شرایط برای کمک به رشد و سلامت موهایتان نیاز به پروتئین درمانی خواهید داشت.

پروتئین تراپی مو با اعمال محصولات سرشار از پروتئین به موهایتان منجر به جذب بیشتر مواد کراتین و تقویت موهایتان می‌شود. البته برای پروتئین درمانی می‌توانید از محصولات شیمیایی موجود در بازار استفاده کنید و یا درمان‌های خانگی را برای موهایتان آغاز کنید.

این شیوه در واقع با اتصال پروتئین‌های هیدرولیز شده به کوتیکول‌های مو، منجر به تقویت لایه‌های کوتیکول و ترمیم رشته‌های مو می‌شود.

همچنین این درمان، تخلخل رشته‌های مو را از میان بر می‌دارد و مانند سدی در اطراف ساقه، از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند. به این ترتیب منجر به تقویت و ترمیم موهای آسیب دیده می‌شود. پروتئین تراپی مو با اعمال محصولات سرشار از پروتئین به موهایتان منجر به جذب بیشتر مواد کراتین و تقویت موهایتان می‌شود.

نشانه‌های کمبود پروتئین در موها

بسیاری از افراد بر این باورند که داشتن موهای خشک نشانه‌ای از کمبود پروتئین در موها به شمار می‌رود. اما بد نیست بدانید خشکی مو به تنهایی نمی‌تواند نشانه کمبود پروتئین باشد. اگر از موهای خشکی برخوردار هستید، بهتر است پیش از شروع پروتئین درمانی از محصولات مرطوب کننده و آبرسان‌های قوی استفاده کنید. اما اگر پس از مدتی همچنان دچار خشکی مو بودید، می‌توانید از این روش استفاده کنید. در ادامه این مطلب ۵ نشانه کمبود پروتئین را برایتان شرح می‌دهیم.

 1 _ از بین رفتن خاصیت ارتجاعی موها

از بین رفتن خاصیت ارتجاعی موها یکی از نشانه‌های واضح کمبود پروتئین است. اما برای این که خاصیت ارتجاعی موهایتان را کنترل کنید، کافیست این ترفند را امتحان کنید. بخش کوچکی از رشته‌های موهایتان را انتخاب کنید و آن را به آرامی بکشید. اگر این رشته پس از کشیده شدن به حالت طبیعی خود باز نگردد و یا بشکند، به احتمال زیاد نیاز به پروتئین درمانی مو خواهید داشت.

2 _ خشک و وز شدن موها

اگر مداوم به رنگ کردن مو مشغول هستید، احتمال کمبود پروتئین در آن‌ زیاد است. موهای رنگ شده نسبت به موهای طبیعی در معرض آسیب‌ها و تخلخل بیشتری هستند. در این موارد پروتئین درمانی مو می‌تواند به تقویت موهای رنگ شده و حفظ سلامت آن‌ کمک بسزایی داشته باشد.

3 _ شکستگی و ریزش موها

ریزش بیش از اندازه مو می‌تواند زنگ خطری برای کمبود پروتئین در موهای شما باشد. البته فراموش نکنید ریزش ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است و لازم نیست نگران باشید. اما اگر حس می‌کنید موهایتان بیش از این‌ها می‌ریزد بهتر است پروتئینه کردن مو را آغاز کنید. به خصوص اگر ریزش موهایتان از ریشه نباشد و به راحتی بشکند، حتما برای تقویت آن اقدام کنید.

4 _نرم و نازک شدن موها

موهای نرم و نازک که بر اثر نشانه دیگری برای کمبود پروتئین به شمار می‌رود. پروتئین می‌تواند به احیای بافت رشته‌های مو کمک کند و از افتادگی و نرمی بیش از حد موها جلوگیری کند.

5 _تخلخل زیاد

اگر در بافت موهایتان تخلخل زیادی وجود دارد، احتمال شکستگی و همچنین موخوره در موهایتان زیاد است. این عوامل باعث آسیب پذیری بیشتری رشته‌های مو می‌شود. این نوع موها آب بیشتری نیاز دارند. همچنین وجود عواملی از جمله گره خوردن و وز شدن تجربه آشنایی برای موهای متخلخل هستند. پروتئین درمانی نقش موثری در درمان موهای متخلخل دارد. این روش با تغذیه مناسب موها از عوامل آسیب رسان مانند موخوره جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید تخلخل موهایتان را چک کنید، این ترفند را امتحان کنید. یکی از تارهای مویتان را در یک کاسه آب قرار دهید. اگر مو در کاسه آب فرو برود، یعنی تخلخل زیادی دارد.

انواع پروتئین درمانی مو

به طور کلی دو نوع پروتئین درمانی وجود دارد:

۱. پروتئین درمانی مرطوب کننده

این روش مناسب برای موهای خشک و آسیب دیده است. کسانی که موهای خود را مکرر رنگ می‌کنند یا در اثر عوامل محیطی مختلف موهای آن‌ها دهیدراته شده، می‌توانند از این روش استفاده کنند.

۲. پروتئین درمانی ترمیم کننده

پروتئین تراپی ترمیم کننده نیز برای موهای آسیب دیده استفاده می‌شود. این نوع تراپی علاوه بر رطوبت، مواد مغذی مورد نیاز موها را نیز تامین می‌کند. توصیه می‌شود که برای اثربخشی بهتر، هر دو هفته یک بار از این روش درمانی استفاده شود.

فواید پروتئین درمانی مو

همان گونه که پیش‌تر هم گفتیم، پروتئین تراپی مو فواید بسیاری برای موهای شما دارد. این روش فوق العاده با پر کردن شکاف‌های ناشی از گرما یا آسیب‌های دیگر در کوتیکول مو، منجر به ترمیم بافت موها می‌شود. همچنین این درمان در کاهش شکستگی، نرم شدن، تقویت و کراتین مو نقش موثری دارد. البته درمان‌های پروتئینی بهتر است با آبرسانی‌های عمیق و مرطوب کننده‌ها همراه باشند تا بهترین نتیجه را حاصل کنند.

 

چرا به پروتئین درمانی مو نیاز دارم؟

قبل از صحبت درباره چرایی استفاده از پروتئین درمانی مو، بیایید درباره مو بیشتر بدانیم. همانطور که همه ما می‌دانیم، موهای قابل مشاهده از سلول‌های مرده ساخته شده‌اند. رشد مو در زیر پوست سر، در فولیکول مو اتفاق می‌افتد. وقتی سلول‌های موی جدید تشکیل می‌شوند، سلول های مرده قدیمی به سمت بالا رانده می‌شوند و به همین دلیل است که مو رشد می‌کند. در واقع، مو از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است.

تمام پروتئینی که می خوریم به اسیدهای آمینه تجزیه می‌شوند که توسط کبد برای ایجاد پروتئین‌های مختلف استفاده می‌شوند. بنابراین، در زیر پوست سر، میلیون‌ها فولیکول مو وجود دارد که از آمینو اسیدهای موجود در غذا، کراتین ایجاد می‌کنند. رشد مو در این سلول‌ها اتفاق می‌افتد و به این ترتیب مو تشکیل می‌شود.

بنابراین پروتئین به معنای واقعی کلمه برای تشکیل هر رشته مو حیاتی است! پروتئین درمانی به شما کمک می‌کند سطح پروتئین را در مو و پوست سرتان به حالت ایده‌آل برسانید. همچنین استفاده از شامپو، نرم کننده و ماسک موی غنی از بیوتین برای کمک به این مسئله عالی است.